Intelligente Bio-Klimaat Pergola van Solisysteme

Sinds de oude Grieken genieten mensen al van een pergola. Het is een mooie manier om uw leefruimte uit te breiden en te verfraaien, of voor een stukje beschutting te zorgen in uw tuin.

Of het nou een patio pergola is, een gazebo, de klassieke houten pergola van lariks Douglas palen of andere pergola designs betreft, in feite is het een terras voor vier seizoenen die altijd populair is geweest en gebleven. In een simpele vorm is het alleen maar een constructie om klimplanten overheen te voeren, maar evengoed kunt u het zien als als een soort van serre, maar dan zonder verplichte bouwvergunning in één dag geplaatst.

De afgelopen decennia is er veel veranderd in de mogelijkheden en de kwaliteit. De bioklimaat pergola van Solisysteme is daarvan een voorbeeld. Met zijn draaibare lamellen en beweegbare goten is een bioklimatische pergola immers precies wat mensen willen in ons zeer gevarieerde klimaat.

Een begrip in pergola’s

Eind jaren negentig kwam Jean-Louis Castel uit Vlaanderen op een prachtig idee, dat toen baanbrekend was en nu zo normaal lijkt. Door middel van het combineren van twee verschillende zaken ontstond namelijk een van de opvallendste verbeteringen in de wereld van tuininrichting: de al eeuwen bestaande pergola in combinatie met op het dak stroken van lamellen.

Jean-Louis Castel noemde het de bio-klimaat pergola van Solisysteme, vroeg een patent aan en de rest is geschiedenis van deze voorloper van de bioklimatische pergola’s. Want in België, in Nederland en in de ons omringende landen hebben wij natuurlijk altijd te maken met de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Door middel van de zogeheten regelbare stroken geïntegreerd in de pergola worden we nogal verwend in ons klimaat dat soms wel een paar keer per dag verandert. Hieronder leest u meer over de talloze mogelijkheden en voordelen.

Waarom kiezen voor Solisysteme? Alle voordelen op een rij

Solisysteme is al sinds het begin van deze eeuw het bekende unieke systeem van de pergola met de lamellen. Hieronder treft u negen voordelen op een rij:

 • Op elk gewenst moment kunt u van uw tuin genieten. Bij regen kunt u onder uw pergola veranda zitten, een stevige wind maakt niet meer uit, indringende zonnestralen kunt u maskeren met een juiste stand van de lamellen.
 • Als u in de donkere maanden meer lichtinval in uw woning wilt hebben, kunt u de stand van de lamellen daarop aanpassen.
 • Voor de rokers onder ons is een pergola met gesloten modellen ideaal als het regent. Ook kan het handig zijn om in de koude maanden de pergola te sluiten als u deze overdekte plek zou willen gebruiken voor de opslag van bijvoorbeeld tuinmeubels, fietsen of andere spullen die beter niet in aanraking kunnen komen met vocht en kou.
 • Er is geen gebruik gemaakt van bijvoorbeeld Douglas hout, want u heeft bij Solisysteme een aluminium pergola. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele houtrot en jaarlijks onderhoud. Zeker als u de pergola laat begroeien met bijvoorbeeld een klimop, kan het onderhoud van hout immers nogal wat voeten in aarde hebben.
 • Ieder ontwerp is een uniek staaltje maatwerk.
 • Er is een kleurkeuze uit meer dan vijfhonderd RAL-tinten.
 • Met hoogwaardige aluminium profielen die altijd van de eerste smelting zijn heeft u een gegarandeerde kwaliteit.
 • De buisvormige constructie en de dubbelwandige lamelstroken garanderen een uitstekende weerstand tegen wind, hagel of sneeuw.
 • Er worden uitsluitend corrosievrije bouten en moeren gebruikt.

Accessoires voor de pergola van Solisysteme

Veel mensen kiezen om allerlei redenen voor het uitbreiden van de functies van hun bioklimatische pergola. Hieronder noemen we de vijf vaak gekozen opties:

 • Zijkanten van glas als een verticaal staande wand voor bescherming tegen wind.
 • Een aangepaste verwarmingsmogelijkheid.
 • Een geïntegreerde detector voor het meten van de neerslag, wind en de temperatuur.
 • Ingebouwde LED-verlichting.
 • Een overdekte hot tub.

De montage en de prijs van een bio-klimaat pergola van Solisysteme

Bij het bepalen van de kosten van een lamellendak van Solisysteme gaat het om maatwerk. Dit is onder meer afhankelijk van de afmetingen van de pergola en de vraag of u de keuze maakt voor elektronische bediening. Vanzelfsprekend is de Solisysteme prijs ook anders als u optioneel nog accessoires bestelt. In ieder geval ontvangt u een royale garantie op zowel de montage, het aluminium als de bewegende onderdelen.

De montage van de unieke Solisysteme pergola’s met kantelbare lamellen kunt u laten uitvoeren door gecertificeerde monteurs. In Oost-Nederland kunt u daarvoor terecht bij A. van der Molen Zonweringen in Deventer, dé expert in zonweringen en terrasoverkappingen.

Als u belangstelling of vragen heeft over deze terrasoverkapping met zijn draaiende lamellen, neem dan gerust contact met ons op of kom langs om bij een lekker kopje koffie uw wensen te bespreken met onze adviseurs. U kunt bij ons bedrijf een model in werking zien.